[pic=99_1247777295.jpg]Er is een nieuw soort superchocolade op komst: hij smelt pas bij 55 graden en bevat 90 procent minder calorieën. Dat is leuk voor uw lijn en bespaart u misschien onaangename verrassingen met kleverige repen in uw jaszak of in uw auto, maar voor Barry Callebaut, de grootste chocoladeproducent ter wereld, is het meer dan dat. De chocolatier hoopt er de dalende verkoop van chocolade te counteren door te gaan verkopen in landen waar het nu te warm is voor chocolade.[b]Vulcano[/b]Chef-ontwikkelaar Hans Vriens zei dat de chocolade, die de naam Vulcano krijgt, ook tot 90 procent minder calorieën zal bevatten. Het smeltpunt van de nieuwe chocolade ligt op 55 graden. Normale chocolade daarentegen smelt, afhankelijk van de samenstelling, al vanaf 30 graden.Voor Callebaut, dat een jaaromzet draait van meer dan 3,1 miljard euro, kan op die manier een nieuwe markt worden aangeboord in warmere landen in vooral Azië.[b]Niet eerste keer[/b]In de traditionele West-Europese markten en de Verenigde Staten krimpt de verkoop, onder meer door de vele calorieën in de chocolade. Het is niet de eerste keer dat een poging ondernomen werd om een hittebestendige chocolade te ontwikkelen. Tot nu was de smaak het grote probleem. Callebaut zegt dat opgelost te hebben. (belga)